Η Ιδέα


To Mind the Lab™ ιδρύθηκε από τον Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, κοινωνικό επιχειρηματία και ειδικό στην Επικοινωνία της Επιστήμης.

Η ιδέα πίσω από το Mind the Lab είναι η δημιουργία μιας δράσης που θα φέρει κυριολεκτικά την επιστήμη στο δρόμο κάθε ανθρώπου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο σε ένα χώρο όπου περνάνε καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, με διαφορετικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι άλλος από το ΜΕΤΡΟ!

Στόχος του Mind the Lab είναι να εντυπωσιάσει το κοινό, μέσα από μικρής διάρκειας επιστημονικά δρώμενα, και να το παρακινήσει να ασχοληθεί περαιτέρω με δράσεις επιστημονικού περιεχομένου. Το όνομα του Mind the Lab προέρχεται από την ανακοίνωση που ακούγεται συχνά στο μετρό « προσοχή στο κενό», αγγλιστί ”Mind the Gap”.

Το Mind the Lab οργανώθηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο μετρό της Αθήνας, το 2017, από τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo (από το Science Communication), ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων.


 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση που ακολουθεί:

Παρουσίαση